Spelregler Spikeball

Spelregler Spikeball

Vad ska du spela när du inte har någon tennis, padel eller beachvolleybollbana och känner att du är redo för något nytt spännande spel? Spikeball är svaret!

Spikeball kom till Sverige för några år sedan och det tidigare okända spelet växer hela tiden i popularitet. Spikeball är ett roligt och snabbt spel som passar perfekt för stranden, parken eller i din egen trädgård. Vilken plan yta som helst passar som Spikeballplan. Vill du ha kul och behöver en ny utmanade sport är Spikeball något för dig!

Hur man spelar?
Fyra spelare är indelade i två lag. Spelarna ställer upp runt spikeballnätet. Servande lag slår bollen i nätet över till en av spelarna i motståndarlaget. Returnerande lag har sedan tre slag på sig innan de måste returnera bollen med en studs i nätet. Det finns inga fasta platser runt spikeballnätet när matchen har börjat, här är det bara att röra sig runt nätet. När ett lag inte lyckas spela tillbaka bollen får motståndarlaget poäng och det första laget som får 21 poäng vinner.

 

2 VS 2
Lag A börjar med att slå bollen i nätet så att det studsar mot lag B.

3 Beröringar
Lagen har 3 st. beröringar (pass, slag, spike) på sig för att returnera bollen ner i nätet.

Spela 360
Efter serven kan spelarna röra sig fritt runt nätet

Poäng
Om ett lag inte kan returnera tillbaka bollen i nätet med sina tre slag, får motståndaren 1 poäng.
Ett slag som träffar marken, nätkanten eller träffar nätet mer än en gång ger också poäng till motståndarlaget.
Första laget med 21 poäng vinner!

Spikeball


I det här snabba spelet serverar du bollen mot ett nät på marken - och försöker lura bort motståndarlaget! Vi har tre olika typer av Spikeball i vårt sortiment, det ursprungliga Spikeballpaketet, Proversionen och Spikeball för rookie som har ett större nät och boll. Dessutom har vi Spikeball buoy som gör att du kan ta Spikeball ut i vattnet och spela.

Spikeball: Lär dig grunderna

I filmen ovan får du en enkel introduktion till hur Spikeball spelas.