Spelet är enkelt: en rad konor måste slås ner med returbollen som du har fäst vid handleden.

Returboll är ett spel som väcker hela känsloregistret: Skratt, spänning, frustration, otålighet och tävlingsinstinkt!

Tänk bara på att ju hårdare du kastar bollen, desto hårdare studsar den tillbaka så, tänk på dig själv och håll avstånd till dina lagkamrater.

 

 

Spelregler för Returboll med koner
Returball är ett spel för alla där målet är att skjuta ner konerna så snabbt som möjligt. Spelet bjuder på mycket skratt, spänning och glädje. Returball har varit en av favoriterna bland skolelever de senaste åren, men spelet är också ett perfekt sällskapsspel.


 
Spela en mot en
6 st. koner är uppradade i rad med ca. 50 cm avstånd, mitt på fältet. De 3 konerna till höger tillhör spelare A, och de 3 konerna till vänster tillhör spelare B. Spelarna står på motsatta sidor om konerna, med ett avstånd på ca. 2,5 - 3 meter till konerna. Returbollen fästs runt handleden och spelarna gör sig redo för match. Vid en given signal startar matchen. Den som först får ner alla sina 3 koner får en poäng.
Först vinner totalt 3 poäng.

 
1 till 8 spelare
6 st. koner är uppradade i rad med ca. 50 cm avstånd, mitt på fältet. De 3 konerna till höger tillhör lag A och de 3 konerna till vänster tillhör lag B. Lagen står på motsatta sidor om konerna, med ett avstånd av ca. 2,5 - 3 meter till konerna.

Returbollen fästs runt handleden och spelarna gör sig redo för match. Vid en given signal startar matchen. Laget som först får ner alla sina 3 koner får en poäng. Först vinner totalt 3 poäng.
 

9 till 16 spelare
12 st. koner är uppradade i rad med ca. 50 cm avstånd, mitt på fältet. De 6 konerna till höger tillhör lag A och de 6 konerna till vänster tillhör lag B. Lagen står på motsatta sidor om konerna, med ett avstånd av ca. 2,5 - 3 meter till konerna. Returbollen fästs och spelarna gör sig redo för match. Vid en given signal startar matchen. Laget som får alla 6 sina koner först får en poäng. Först vinner totalt 3 poäng.


 
Kingvarianten
Placera en större kon (kung) i mitten mellan de andra konerna, så att du nu har 7 eller 13 koner i rad. Laget eller spelaren som får ner alla sina koner först kan slå ut kungen och vinna omgången.

 

LADDA NER SPELREGLER FÖR RETURBOLL HÄR >>