Airtracks

Airtracks – Ett roligt sätt att träna på!

Det är inte utan anledning att AirTrack snabbt har blivit standardutrustning hos gymnasikföreningar och i idrottshallar runt om i världen.

Vad är ett Airtrack? En AirTrack är en uppblåsbar träningsmatta som kombinerar alla positiva egenskaper som en studsmatta, hoppborg, tumblingbana eller nedslagsbädd har. Men vad är det som gör AirTrack så speciellt?

Airtrack

Tusentals ljusa trådar
AirTrack är en vidareutveckling av den gamla tumblingmattan som alla känner och älskar. AirTrack hålls dock samman av tusentals små lätta trådar som löper från botten till toppen. Detta ger AirTrack den helt plana ytan. AirTrack är lufttätt, tyst, tar lite lagringsutrymme och fylls upp på några minuter.

Allt handlar om tryck!
På grund av variationer i tjocklek och tryck kan AirTrack studsa mycket samtidigt som det är säkert att landa på. Trycket kan enkelt justeras efter användarens önskemål. När du tränar med lågt tryck blir studsen långsammare, djupare och lättare. Detta är bra för nybörjare eller för utövare som arbetar med nya övningar. En mjukare AirTrack gör också landningen enklare på kroppen. Från lågt tryck är det gradvis möjligt att bygga upp trycket, vilket gör studsningen snabbare och mer teknisk. Detta kan hjälpa vändaren att överföra sina färdigheter till ett gymgolv.

Att studsa är viktigt av flera andra skäl. Först och främst är det mycket bättre för de yngre gymnaster som fortfarande har muskler, ben och leder som utvecklas. AirTrack är skonsamt för kroppen. Den extra studsen du får med ett AirTrack är kul! Ingen kan stå eller sitta still på ett AirTrack. Bouncer inbjuder till rörelse och idrottarna (gamla som unga) kommer att älska att färdigheterna blir bättre, detta hjälper dem att hålla sig mer motiverade och entusiastiska.

En lättviktaresom kräver lite lagringsutrymme
AirTrack är lätt och kan enkelt blåses upp av idrottarna själva. Det tar ungefär 4 - 10 minuter att blåsa upp ett AirTrack med en pump som alltid medföljer  från AirTrack Factory. När du väl har tagit ut all luft och packat ihop AirTrack passar den enkelt i alla bilar. Om du inte kan förvara AirTrack i hallen / gymmet kan du på detta sätt enkelt ta hem den för att förvara den där.
 
Varför betala mer för en original AirTrack från AirTrack Factory?

AirTrack Factory har tillverkat AirTrack från början. De har sett allt som kan gå fel med de olika typerna av material / produktionstekniker och har därmed kunnat anpassa tillverkningen av produktionen av AirTrack. Med över 30 års erfarenhet är de experter på uppblåsbar gymutrustning. De producerar allt själva i sin egen fabrik och kan därmed följa produktionen och justera den efter behov.

En produkt från AirTrack Factory:
• Har raka linjer gjorda för hand.
• Varje AirTrack-produkt genomgår ett hopptest, ett 48-timmars trycktest och sedan en omfattande kvalitetskontroll där de mäter de minsta avvikelserna.
• Tillverkad med ett noggrant testat och noggrant testat lim, inte varmluft för att fästa två delar tillsammans. Det betyder att produkten inte spricker i sömmarna.
• Kardborren på undersidan är sydd med dubbla kanaler, i alla avrundningar och på sidorna.
• Mjuka handtag med extra förstärkning på perfekt avstånd.
• Sömmar och linjer på undersidan skyddas när AirTrack är platt, inga bucklor eller skåror i sömmar eller linjer.
• Du kan lita på att den angivna storleken på produkten är korrekt.
• AirTrack fabriken har en egen design och högkvalitativa produktionsanläggningar som säkerställer kvalitet i alla steg från ritbordet till den färdiga produkten.
• Endast de ursprungliga AirTracks från AirTrack Factory har det speciellt vävda hoppmaterialet som säkerställer skonsamma landningar för lederna.

Airtrack

AirTrack i skolan

Ge idrotten ett lyft! Idrottslärare letar ständigt efter nya sätt att motivera eleverna att träna. Att träna på AirTracks mattor är roligt, enkelt, säkert och inbjudande. Gymmattorna är snabba och enkla att blåsa upp så att klassen kan sätta igång snabbt och smidigt. Forskning visar att elevernas motoriska färdigheter stärks av gymnastik och att många upplever en känsla av bemästring på AirTracks.

Airtrack

AirTrack till truppgymnasik / turngymnastik

AirTrack Factory tror att luft är turngymnastikens framtid. Utrustningen har liten effekt på muskler och leder, och AirBags säkerställer mjuka landningar i kuddarna. Genom att kunna göra fler repetitioner används värdefull träningstid mer effektivt. Detta gör att gymnaster och tränare kan fokusera mer på teknik, samtidigt som belastningen på muskler och leder minskar. 

Airtrack

AirTrack hemma

Inget slår ett riktigt träningspass i hallen, men hur tränar du de gånger du inte kommer iväg till träningen? AirTrack Factory har utvecklat en serie träningsverktyg för hemmabruk så att du kan ta hem din träning. Skapa dina egna övningar på en AirFloor mattan och träna gymnastik när det passar dig. Hemprodukterna är gjorda av exakt samma hållbara material som de professionella AirTracks!

Airtrack

Här hittar du frågor och svar om Airtrack

AquaBag och AquaBall från AirTrack Factory är träningsprodukter som är fylls med luft och vatten. När bagen eller bollen är fylld med vatten skapar detta en instabil och oförutsägbar viktmassa som ger dig ett utmanande och roligt träningspass! Den instabila viktmassan gör att många små muskler aktiveras som vanligtvis är overksamma vid liknande träning med fasta vikter. 

Airtrack

AirTrack - Freerunning och Parkour

Freerunning och Parkour har exploderat i popularitet, med produkter från AirTrack Factory kan du träna nya övningar och trix för att tänja på dina gränser och utvecklas. Den fantastiska studsen och stabiliteten gör att du vågar flytta gränserna till nästa nivå. AirTrick är det första uppblåsbara golvet som är speciellt utformat för tricking och freerunning. Sky is the limit med AirTrack, bokstavligen.

Airtrack

AirTrack - Cheerleading

AirTrack uppblåsbara gymmattor är idealiska för cheerleading. AirTrack mattan är skonsam mot kroppen, studsar som ett sviktande golv och är tillräckligt stabil för att träna pyramider på.Passar också att öva tumbling på en AirTrack P2 eller P3, eller välj ett AirFloor för att träna allmänna grundövningar i cheerleading. Mattorna är små och lätta att vika när luften tas ut och de tar lite plats att förvara.

Airtrack

Frågor och svar om AirTracks


1. Vad är viktigt att tänka på?

AirTracks är inte godkänt för barn under 5 år Bär inte strumpor eller skor på AirTrack. Gymstrumpor eller barfota är bäst. Hoppa inte närmare ytterkanterna än 20 cm. Lär dig grundläggande övningar innan du går vidare till mer avancerade övningar. Se AirTrack -skolan från norska gymnastik- och gymnastikförbundet här. AirProducts är inte landningsmattor Under de första veckorna ska Airtrack användas på båda sidor.  


2. Hur konfigurerar jag AirTracks?

Ytan där du placerar AirTrack måste vara ren, torr, plan och fri från hinder Se till att AirTrack är stabilt och inte kan röra sig när du hoppar på det Undvik vassa föremål som kommer i kontakt med AirTrack. Undvik att placera AirTrack under ett lågt tak, bredvid väggar, träd, nätsladdar Undvik att placera AirTrack på sluttningar med mer än 5% lutning Pumpa upp AirTrack där du tänker använda den. Dra inte i AirTrack om du måste flytta den. Använd handtagen på sidorna. Undvik att använda AirTrack i fuktiga områden. 

 

3. Hur blåser man upp AirTracks?

Pumpa upp AirTrack där du tänker använda den. Pumparna kan justeras beroende på för att pumpa in luft i AirTrack eller suga ut luften från AirTrack. Kontrollera att den är korrekt inställd. Vrid ventilen till vänster. Kontrollera att knappen i mitten inte är intryckt. Fäst pumpen genom att vrida in den i ventilen och starta den. Kontrollera trycket med manometern från AirTrack.

 

4. Vad är det rekommenderade trycket för AirTracks?

Tjockare AirTrack och mindre luft ger mer studs. Maximalt tryck ger en känsla av ett normalt sportgolv. Gå inte under det lägsta rekommenderade trycket när det gäller kroppsvikt. Då riskerar idrottaren att känna golvet genom AirTrack. Det är omöjligt att pumpa AirTrack till den spricker med en  pump från AirTrack Factory. Använd pumparna från AirTrack Factory. Kontrollera trycket före varje träningspass. Vid användning utomhus bör trycket vara lägre än maxvärdena ovan.

 

Kroppsvikt AirTrack 10 cm tjock

AirTrack 20 cm tjock

 AirTrack 30 cm tjock

 20 - 30 kg

 70 - 80 mbar  

40 - 50 mbar

30 - 40 mbar

 30 - 60 kg

70 - 100 mbar

40 - 60 mbar

40 - 60 mbar

 60- 90 kg

100- 140 mbar

60 - 70 mbar

 60 - 70 mbar

 90+ kg

150 mbar

75 mbar

75 mbar

 

5. Hur ska ett AirTrack underhållas?

Packa, förvara eller transportera aldrig AirTrack när den är fuktig eller smutsig. AirTrack kan tvättas med tvål och vatten. Använd inte starka tvättmedel. Använd inte Air -produkten när den är skadad, läcker eller om delar är slitna eller saknas.

 

6. Kan AirTrack användas utomhus?

Placera en presenning under AirTrack om du ska använda den utomhus. Se till att AirTrack är stabil och inte kan röra sig när du hoppar på det. Undvik att utsätta AirTrack för stark värme och solljus. Lämna inte AirTrack utan uppsikt. Trycket bör vara under maxvärdena ovan. AirTrack ska inte användas när det regnar eller snöar. AirProduct kan användas i vatten men det är inte ett flytande element.

 

7. Vilka övningar kan du göra med AirTracks?

Ladda ner AirTrack -skolan från norska gymnastik- och gymnastikförbundet här.

 

8. Hur packar jag ett AirTrack?

Tryck på knappen i mitten av ventilen och luften läcker ut ur AirTrack av sig själv. Använd pumpen för att få ut de sista resterna av luft. De större AirTracks viks först mot mittremsan. Rulla sedan ihop AirTrack. Ju mer kompakt du rullar den, desto lättare blir det att sätta AirTrack i transportväskan OBS! Börja rulla i motsatt ände av ventilen. AirTrack måste packas så att ventilen inte repar tyget. Ventilen får inte heller täckas eftersom luften måste komma ut genom den. OBS! Slå alltid på ventilen när du har rullat ihop AirTrack. Packa, förvara eller transportera aldrig AirTrack när den är fuktig eller smutsig.

 

9. Vad är skillnaden mellan AirTracks från AirTrack Factory och gamla stora tumblingmattor?

Våra AirTracks från AirTrack Factory är fastare och 60% lättare än de gamla AirTracks. Du behöver inte heller en stor, dyr, bullrig pump som på de gamla AirTracks måste vara på när du använder AirTrack. En liten pump räcker för att pumpa ett AirTrack idag. Det går snabbt, cirka 4 minuter på en stort AirTrack.

 

10. Hur får jag plats med AirTrack i min väska?

Använd pumpen för att få ut de sista resterna av luft.

 

11. Hur lång tid tar det att blåsa upp ett AirTrack?

Cirka 4 minuter

 

12. När jag tar bort pumpen lämnar luften AirTrack

Kontrollera att knappen i mitten av ventilen inte är intryckt.

 

13. Jag tror att AirTrack läcker

Kontrollera att knappen i mitten av ventilen inte är intryckt. De större AirTracks har en gummiring runt lockets yttre ring. Kontrollera att den sitter ordentligt.

 

14. AirTrack tappar trycket efter 24 timmar

AirTracks är inte utformade för att hålla ett stabilt tryck i mer än 24 timmar. Temperatur och väder spelar också en roll. Kontrollera därför trycket före varje träningspass.

 

15. Vilken garanti gäller för AirTrack -produkter?

Alla AirTracks har 2 års garanti, men de flesta AirTracks har en livslängd på cirka 7 år, beroende på hur duktig du är på att ta hand om det.

 

16. Är det möjligt att reparera ett AirTrack med hål?

Ja, för mindre hål behöver du inte skicka AirTrack tillbaka till oss. Hör av dig så skickar vi en patch -uppsättning.

Airtrack

 

Varför välja original från AirTrack Factory

Det finns många bra skäl att välja en original AirTrack från AirTrack Factory. Träningen blir säkrare, roligare och effektivare. Nedan är en lista över de bästa anledningarna:
 

1.    Du tränar säkrare!

Du landar säkrare på en luftkudde så att skador minimeras och belastning på anklar och knän reduceras.
 

2. Det är helt enkelt roligare!

Ett AirTrack ger dig den nödvändiga flexibiliteten för att hantera kullerbyttor, flickflack, hjulningar- möjligheterna är oändliga!

 

3.    Du kan träna var som helst!

Ett AirTrack kan enkelt läggas in i en bil och transporteras dit det ska vara. Den kan användas på gräs och sand och golv.

 

4.    Den passar alla åldrar!

Oavsett om du är nybörjare, avancerad idrottare, gammal, ung eller barn, kan du träna på ett AirTrack.

 

5. Det är multifunktionellt!

Från truppgymnastik och turngymnastik, till tricking och parkour, cheerleading, sjukgymnastik och kampsport – en AirTrack är lämpligt för alla typer av träning och ger en säker bas för massor av övningar. Perfekt för gymnastikföreningar och klubbar!
 

6. Den är lätt att blåsa upp!

En AirTrack tar inte lång tid att fylla med luft. Beroende på vilken typ du har lägger du endast ett par minuter på att fylla en AirTrack med luft.

 

7. Det är tyst!

Pumpen låter något när luften fylls i AirTracken, men när luften är på plats och ventilen slås på är det tyst. AirTracken kräver inte kontinuerlig fyllning av luft.

 

8. Många kombinationsmöjligheter!

Airtracks enheter kan enkelt kombineras för att bygga ett större tumblingutrymme. Airtrack har också egna enheter för hopp och språng.

 

9. Oöverträffad kvalitet!

Airtrack har över 30 års erfarenhet av tillverkning av uppblåsbara enheter. Produkterna utvecklas med och för slutanvändaren. Alla a AirTrackprodukter har två års garanti!

Det är därför du bör välja en original AirTrack framför en kopia
Det finns många kopior av den ursprungliga AirTrack från AirTrack Factory på marknaden, dessa är mycket billigare än originalen men alla har inte alls samma höga kvalitet som AirTrack Factory.
 

En produkt från AirTrack Factory:


•    Har raka linjer och kanter gjorda för hand.
•    Gjord med ett noggrant testat och noggrant testat lim, inte varmluft för att fästa två delar ihop. Det betyder att produkten inte spricker i sömmarna.
•    Kardborren på undersidan är sydd med dubbla kanaler, i alla avrundningar och på sidorna.
•    Mjuka handtag med extra förstärkning på perfekt avstånd.
•    Sömmar och linjer på undersidan skyddas när AirTrack är platt, inga bucklor eller skåror i sömmarna eller linjerna.
•    Du kan lita på att den angivna storleken på produkten är korrekt.
•    AirTrack Factory har sin egen design och högkvalitativa produktionsanläggningar som säkerställer kvalitet i varje steg från ritbordet till den färdiga produkten.
•    Endast de ursprungliga AirTracks från AirTrack -fabriken som har den speciellt vävda hoppduken som säkerställer skonsamma landningar för lederna.

 

Airtrack

 

AirTrack – Vad är vad?

AirTrack Factory är varumärket bakom de ursprungliga AirTracks som kom på marknaden först! Det betyder att produkten har testats och vidareutvecklats under många år och är starkare och mer solid än någonsin!
 

Airfloor

Airfloor passar för större områden som träningsanläggningar och sporthallar. AirTrack Airfloor passar för gymnastikföreningar, cheerleadingföreningar, kampsportsträning, skolbruk vid universitet och högskolor. Den är lätt att flytta och mer skonsam mot kroppen än traditionella skumfyllda mattor. AirFloor ger dig mer studs än ett sviktgolv och det är mer mångsidigt - det kan användas för en mängd olika sporter. AirFloor är 10 cm tjock och finns i ett antal längder: 3m, 6m, 8m, 10m, 12m och 15m.
AirFloor Home är favoriten hemma! Oavsett om du har en gymnast, cheerleader, kampsportentusiast eller ett aktivt barn som älskar att hoppa och använda kroppen i aktivitet, är AirFloor Home ett bra träningshjälpmedel. Den är 10 cm tjock, en meter bred och tre meter lång. Detta är inte mattan för de mest avancerade övningarna och hoppen men du kan öva handstand, kullerbytta, flickflack och stående kullerbyttor hemma på ett AirFloor Home. (OBS! Standard AirFloor finns också i 3 meters längd, men det ska inte förväxlas med AirFloor Home. Standard AirFloor på 3 meter är dubbelt så brett som AirFloor Home).

 

AirTrack P2

AirTrack P2 är lämplig för träningsanläggningar och sporthallar. AirTrack P2 är en medelstor uppblåsbar matta som passar för gymnastikföreningar, cheerleadingföreningar, kampsportsträning, skolbruk vid universitet och högskolor. Den är lätt att flytta och mer skonsam mot kroppen än traditionella skumfyllda mattor. AirTrack P2 är 20 cm tjock och dubbelt så tjock som AirFloor. Den ger dig därför mer studs än AirFloor och är mångsidig - den kan användas för en mängd olika sporter och är lika lämplig för fritidsträning som för idrottare på en högre nivå. AirTrack P2 är 20 cm tjock och finns i ett antal längder: 6m, 8m, 10m, 12m och 15m.
 

AirTrack P3

AirTrack P3 är tjockare än P2, hela 30 cm tjock. Detta är AirTrack som används på professionell nivå, men det är idealiskt för idrottare på nybörjarnivå. AirTrack P3 är känd för att vara den mest mångsidiga AirTrack. Om du har ett blandat gymnastiklag med både erfarna och nybörjare är AirTrack P3 en supermatta. Genom att leka med lufttrycket och lätta luftmängden lite kan P3 ge en långsam och enkel studs för hopparen. Om du fyller den med en hårdare matta får de som hoppar på den en fastare och mer teknisk studs. Standardbredden på P3 är 2 meter, men du kan också få den med en bredd på 2,8 meter. Med en bredd på 2,8 meter kan den användas i två banor och är lämplig för stora grupper. Det är lätt att rulla ihop och städa bort efter användning. AirTrack P3 är 30 cm tjock och finns i ett antal längder: 6m, 8m, 10m, 12m och 15m. Den finns också i två bredder: 2 meter eller 2,8 meter.

 

AirTrick

AirTrick är det första luftfyllda golvet utformat speciellt för trick och freerunning. Där AirTrack är smalt är AirTrick brett. Den tjocka och breda ytan ger en studs du inte får med ett sviktande golv och är perfekt för både nybörjare och erfarna akrobater. AirTrick passar bra för större grupper och freestyle. AirTrick finns i 20 eller 30 centimeter tjocka och du kan välja mellan 4 x 6 meter, 6 x 6 meter eller 8 x 6 meter.
 

AirBeam

AirBeam är den perfekta produkten att träna bomövningar på, innan du byter till en vanlig träbom. AirBeams mittlinje markeras så att idrottaren kan känna var kanten är så att de kan fokusera på landning. Den mjuka ytan på sidorna av den markerade mittlinjen ger utövaren förtroende för att inte skada sig själv så att självförtroendet ökar under övningarna.
 

AirBlock och AirBoard

AirBlock och AirBoard är en del av AirTracks språngbrädefamilj och är i praktiken samma produkt, enda skillnaden är att AirBlock är tjockare än AirBoard och gör att AirBlock kan användas för att ge mer studs. AirBlock och AirBoard används ofta tillsammans med ett AirTrack för att ge idrottaren mer studs före ett hopp eller en serie övningar.

 

AirBox är

AirBox är en uppsättning som består av tre små AirTrack P3 -element. De kan användas separat eller staplas ovanpå varandra för att få en barnvänlig låda.
 

AirSpot

AirSpot är mjuka, runda ministudsmattor som motiverar rörelse och fritt hopp! Dessa är perfekta för de yngre och är bra för balansspel och koordination.
 
AirTrack Spark är den största av alla AirTracks för hemmaträning och det närmaste du kommer en P2 eller P3 i hemutgåva! Sparken är 5 meter lång och 1,4 meter bred och 20 centimeter tjock. Den har superstuds och storleken gör detta snabbt till den favorit som du kommer att använda dagligen!
 

Airboard Boost

Airboard Boost fungerar mycket bra som en satsbräda fäst vid luftspåret och i golvet med sugkopparna som följer med paketet. För barn i grundskolan som tycker att det är läskigt med löphastighet och att hoppa på en studsmatta är denna perfekt. Du kan enkelt justera luften i boost för att passa olika åldersgrupper och färdighetsnivåer.