162924

Fallförebyggande set för äldre

Balans och styrka | 59 delar

Varunr:2080707
5 999 SEK ink. mva.
4 799 SEK eks. mva.
4 799 SEK Exkl. moms
5 999 SEK Inkl. moms
5 999 SEK sis.alv.
4 799 SEK ilman alv.
Antal: (Set ):
-+
20+ på fjärrlager. Förväntad leveranstid 11 dagar

Fallförebyggande set: Utrustning för balans- och styrketräning med grupper av seniorer
Detta fallförebyggande set sattes ihop enligt rekommendation av AOK Försäkringskassan i Tyskland). Ett set med lämplig utrustning för balans- och styrketräning.  Ärtpåsar  hopprep, bollar och gymnastikmattor används främst för balans- och koordinationsövningar. Deltagarna försöker till exempel balansera på gymnastikrepet eller lägga repet med fötterna för att bilda figurer. Hantlarna stärker armarna och överkroppen.

Detta Fallförebyggande set innehåller nästan allt som grupper och tränare behöver för riktad fallförebyggande träning. Utöver setet krävs endast ett stort träningsrum och 2 stolar per deltagare. Stolarna är placerade i en inre och yttre cirkel så att ryggstödet på den främre stolen kan användas för ett grepp. Setet är avsett för alla typer av guidade fallförebyggande kurser - oavsett om det är på vårdinrättningar, klubbar, vårdcentraler eller institutioner.
Fallförebyggande träning – bibehålla livskvalitet i hög ålder
Fall och de efterföljande skadorna är den vanligaste orsaken till förlust av självständighet hos seniorer. Dels på grund av sin egen rädsla för att ramla igen och därmed en rädsla för att röra sig.  Ett fall har både fysiska och psykiska konsekvenser. De drabbade drar sig undan av rädsla, undviker rörelser som får dem att känna sig otrygga.


Åldern i sig är inte orsaken till det höga antalet fall bland seniorer. Snarare ökar risken att ramla på grund av förlust av balans och muskelstyrka. Detta kommer med åldern, men det är också delvis ett resultat av att man inte får tillräckligt med träning. Det betyder att om du fortfarande är aktiv och rör dig mycket även i hög ålder håller du dig i form, minskar risken att ramla avsevärt och genom träning behåller du livslusten och självständigheten. För en positiv effekt bör äldres fysiska aktivitet i första hand fokusera på att träna balans och styrka och även förbättra reaktion och koordination.

 

Produktinformation:

  • Se bild för antal

Recensioner

162924