156828 156828 156828

Bouleset Petanque set

6 klot | 1 Lillen | Väska | Måttband

Varunr:1339345
699 SEK ink. mva.
559 SEK eks. mva.
559 SEK Exkl. moms
699 SEK Inkl. moms
699 SEK sis.alv.
559 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
20+ på fjärrlager. Förväntad leveranstid 11 dagar

Trevligt startpaket för den som vill prova boule elle petanque (som det heter i frankrike och i många andra länder) för första gången. Boule är ett bollspel där målet är att kasta dina petanquebollar så nära den lilla träbollen (Lillen) som möjligt. Normalt spelas det på en hård sand- eller grusbana, men du kan även spela på gräs eller andra lämpliga underlag. En trevlig aktivitet som är perfekt för festspel och utomhusspel.

 

Produktinformation
• 6st. bouleklot
- diameter 72,5 mm
- vikt 725 g styck
- Kloten är gjorda av stål med sandfyllning
• 1 st. Måttband
• 1st. mini träboll Lillen
• Förvaringsväska i nylon med dragkedja och handtag
- 23 x 16 x 8 cm

 

 

Utomhusspel - ett spel som är lätt att lära sig och lätt att spela.

Boccia, Boule och Petanque är alla namn för bollspel utomhus. Ibland används namnen något omväxlande. Boccia är det italienska namnet, Boule är det svenska namnet medan Petaque är franska och är det mest använda i världen. Den största skillnaden mellan dessa är utkastet.
Spelet består av 6 klot och en mindre målboll "Lillen". I boule/petanque kan man spela en mot en eller som två lag som kämpar för att komma närmast målbollen. Målbollen eller lillen som den också kallas kastas eller rullas in på planen innan spelet börjar, sedan kastar spelaren/lagen sina bollar i tur och ordning. Den som är närmast lillen när alla bollar har kastats vinner omgången och tilldelas poäng.

 

Artiklar

Recensioner

156828