163074 163074 163074 163074 163074 163074 163074 163074 163074 163074

Pertra Klassifikation Låda

Logiskt tänkande | Matematiska färdigher

Varunr:2093215
9 999 SEK ink. mva.
7 999 SEK eks. mva.
7 999 SEK Exkl. moms
9 999 SEK Inkl. moms
9 999 SEK sis.alv.
7 999 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
Beställningsvara. 26 dagar (estimat)

Huvudsakliga användningsområden:

  • Seriell prestanda
  • Logiskt tänkande
  • Matematiska färdigheter


Produktinformation:

  • Resväska 65x44x9 cm
  • 125 stycken
  • Leverans utan bottenplatta


Pertra "Klassificering"-fallet i 3 applikationsexempel:
I uppgiftscykeln i övningarna 1-3 tränas "induktivt resonemang". Detta är en väsentlig förutsättning för skolans lärande.

Övning 1 "Replicera mönstret": Inläggsgaller och en figur byggd ovanpå det finns på basplattan. Barnet skapar en figur av de bifogade bitarna. Delformerna är separerade från helhetsbilden (spatialt perceptuell). 2 svårighetsgrader är möjliga: med och utan rutnät.

Övning 2 "Fortsätt raden": En rad med minst 4 insticksbrädor läggs på basskivan. Barnet bör känna igen regelbundenhet i den övre raden och nu bestämma vilken del som fortsätter raden. Beroende på svårighetsgrad kan barnet välja delar från den givna poolen. Denna övning tränar konvergent tänkande.

Övning 3 "ytans invarians": En yta kan ändra en visningsbild (triangel, fyrhörning, kvadrat) utan att ändra dess storlek. Den fyrkantiga insatsen fungerar som referens. Barnet försöker fylla den fyrkantiga insatsen med den givna plankan och lär sig att plankorna alla är en fjärdedel av referensstorleken.

Övning 4 "Känn igen egenskaper": Barnet ska leta efter alla trianglar och markera dem med ett föremål. Barnet övar sig på att hitta egenskaper, inklusive alla figurer i klassen trianglar som uppfyller alla egenskaper i en triangel.

.

Pertra undervisningsset

Består av mer än 2 300 byggstenar och element som kan kombineras med varandra och därmed resultera i många användbara tillämpningsmöjligheter.
Marianne Frostig-konceptet låg till grund för utvecklingen av Pertras utbildningsmaterial, som ständigt vidareutvecklas genom nya insikter om barns utveckling.
Idag omfattar Pertras utbildningsmaterial 7 träväskor och därmed följande utvecklingsområden:

  • Sensorimotorisk (finmotorik)
  • språk (begreppsbildning)
  • Visuell perception (relaterad till skolfärdigheter)
  • Högre kognitiva processer (minnesprestanda, deduktiva och induktiva resonemang)
  • Grafisk motorik
  • Matematik



De enskilda utvecklingsområdena främjas i den aktiva diskussionen på ett verksamhetsinriktat sätt. Om terapeuten eller pedagogen också intar Frostig-konceptets humanistiska inställning, uppmuntras även sociala och emotionella färdigheter i interaktionen. Utöver den uppgiftsorienterade användningen baserad på nyare utvecklingsmodeller kan Pertras reklammaterial även användas för att utveckla kreativitet och fantasi. På grund av dess teoretiskt välgrundade användning är Pertras reklammaterial extremt effektivt, både i användning med barn och vid rehabilitering av vuxna, och bör inte saknas i någon institutionell verksamhet med barn eller terapeutisk anläggning. Pertras marknadsföringsmaterial kan användas som ett komplement på handlingsnivå och i alla vanliga terapikoncept.
Pertras reklammaterial rekommenderas av det internationella Frostig Society för implementering av Marianne Frostig-konceptet inom utbildning och terapi. Ytterligare information om Pertras reklammaterial, seminarier och möjliga tillämpningar finns på www.pertra.de

Recensioner

163074