239109

Pilatesboll av Ruton 60 cm

Sittbol | Gymnastikboll Grön

Varunr:2654111
437 SEK ink. mva.
349 SEK eks. mva.
349 SEK Exkl. moms
437 SEK Inkl. moms
437 SEK sis.alv.
349 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
1 i lager
Välj varianter ...

Sport-Thieme pilatesbollar imponerar med sina fina färger och höga elasticitet. Sport-Thieme fitnessboll är inte bara lämplig för träning med din egen kroppsvikt, utan kan även användas som sitt- eller träningsboll. Genom att träna sittande, på mage, sida eller rygg, sträcker och stärker du effektivt dina mag-, rygg- och coremuskler och förbättrar balans och koordination. Ryggsmärtor kan också lindras genom att sitta stabilt och upprätt.

  • För stretching, styrketräning och mobilisering
  • Idealisk för konditionsträning med din egen kroppsvikt
  • Passar även som sittboll
  • Bollen hjälper också till att undvika ryggproblemProduktinformation:

  • Material: Ruton
  • Genomskinliga färger

Välj mellan:


Diameter 50 cm - rosa - vikt: ca 1000 gram
Diameter 60 cm - grön - vikt: ca 1100 gram
Diameter: 70 cm - blå - vikt: ca 1300 gram
Diameter: 80 cm - lila - vikt: ca 1600 gram

Personlig längd - Rekommenderad storlek:


upp till 164 cm - Bollstorlek: 50 cm
165 - 176 cm - Bollstorlek: 60 cm
177 - 188 cm - Bollstorlek: 70 cm
189 - 200 cm - Bollstorlek: 80 cm

 

Pilatesbollen kan användas som sittboll, träningsboll, gymnastikboll, terapiboll, lekboll, pilatesboll, yogaboll etc. Den kan lätt tömmas när den ska packas eller när du vill ta med den.

Många har bytt ut sin kontorsstol mot en boll för att förebygga ryggproblem. Använder du en pilatesboll boll arbetar kärnmusklerna i buk och rygg för att upprätthålla balansen. Detta ger ökad styrka i rygg och mage, och en bättre hållning

Det finns även skolor som har bytt ut stolarna i klassrummet mot bollar. Det gör att eleverna sitter lugnare samtidigt som de tränar balans, rygg och mage. Om bollen ska användas som sittboll är det bra att ta utgångspunkt i din längd när du väljer storlek. Bollen ska ha tillräckligt med luft så att den är tillräckligt stadig att sitta på samtidigt som låren skall peka nedåt. Dvs.Att höfterna skall vara högre än knäna.


Använd bollen som fitness, pilates, yoga och träningsboll Bollarna används till träning och det är bara din fantasi som sätter stopp för de otaliga övningarna du kan göra med en träningsboll. Bollen kan användas hemma i vardagsrummet eller på organiserade lektioner. Bollen går att kasta, studsa, rulla och lyfta och kommer garanterat skapa många roliga stunder och tillföra en bra stämning till träningen.
Använd bollen som terapiboll Terapibollen är instabil jämfört med annan träningsutrustning och det krävs balans innan du använder bollen, och för att hålla balansen använder kroppen andra stabiliserande muskler än de muskler den normalt använder. Genom att använda dessa djupt liggande muskler kan du förebygga vanliga skador på rygg, axlar, vrister och knän.

 

Recensioner

239109