60972 60972

Fotbollsmål 3x2 m m/markhylsa

5 manna | Mål för Blindfotboll

Varunr:1158801
18 499 SEK ink. mva.
14 799 SEK eks. mva.
14 799 SEK Exkl. moms
18 499 SEK Inkl. moms
18 499 SEK sis.alv.
14 799 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
Beställningsvara. 41 dagar (estimat)

Sport-Thiemes utomhusmål i aluminium 3x2 m. för t ex blindfotboll
Tack vare den förstärkta designen av nätfästet hos Sport-Thieme aluminium small field goal 3x2 m är målet ännu mer robust och hållbart. De skruvade geringsanslutningarna mellan tvärbalken och stolparna, samt installationen i markhylsorna, säkerställer att målen är extremt stabila och tåliga.

Näthållare: Låg risk för skador från nya näthållare!
Med näthållaren H+ pressas nätets kantlinje in i målprofilens spår och placeras sedan på profilens spår och vrids 90°. Det är fixat och nätet likaså. Tack vare den låga höjden ligger nätkroken helt i profilen, sticker inte ut och det finns därför ingen risk för skador.

Produktinformation:

  • Korta nätbågar (ø 30 mm), nätbågar djup 80 cm
  • Med jorduttag och gavel, jorduttag ingår
  • Förstärkta nätbågar av aluminium ø 30 mm
  • Bultad geringsanslutning tvärbalk och stolpe
  • Näthållare i profilradie. 24 näthållare ingår
  • Leverans utan nät. beställ nät i tillägg: varunummer 1153604, 1153620, 1153806,1153819
  • Matt silveranodiserad
  • Vikt 28 kg
  • Antal näthållare: 24 st
  • Ovalprofil 120x100 mm


Nätrekommendationer:
Trådtjocklek 4 mm tillverkad av polypropen
Tråddtjocklek 5 mm tillverkad av polypropen

Tillbehör:
Fällbar golvram i aluminium

Detta mål kan även användas i handikappidrotter för blindfotboll / 5-a-side.
I blindfotboll kantas spelplanen av sidogäng. Eftersom sargen används för att hindra bollen att gå över sidlinjen och används för att treva med, ska fronten vara slät och sidobrädorna ska inte ha fötter som sticker ut i fältet. Det spelas med en läder- eller syntetboll (omkrets 62 cm, vikt 510-540 g) och det är högljudda skallror inuti.

 

Regler för blindfotboll hämtade från Sveriges Olympiska kommite:
Fotboll "5-manna", även känt som blindfotboll, spelas av personer med synnedsättning där spelarna antingen är helt blinda eller har nedsatt syn.

Reglerna följer i stort sett FIFAs futsalregler, med vissa anpassningar. Varje lag har fem spelare på planen. Samtliga fyra utespelare har synnedsättning och för att säkerställa rättvisa bär de ögonbindlar. Målvakten får vara seende.

Varje lag har tre guider som ger instruktioner till spelarna när de befinner sig på deras sida av planen. Målvakten är en av guiderna och ansvarar för försvaret. Tränaren tar hand om mittfältet och den sista guiden befinner sig vid sidan av planen i anfallszonen.

Målvakten får inte kasta ut bollen över halva planen. Om en spelare försöker attackera bollföraren måste de tydligt och högt göra sig hörda. De flesta lag använder sig av "voy" för detta ändamål. Om ett lag begår mer än 3 fouls får motståndarlaget två (2) straffar från åtta (8) meter.

Det finns inga offsideregler.

Varje match består av två halvlekar på 25 minuter vardera. Vid oavgjort efter full tid avgörs matchen genom straffar.

Planen

Planen är 20 meter bred och 40 meter lång. Det finns en sarg runt planen som är mellan 1 meter och 1 meter 20 centimeter hög. Detta förhindrar att bollen går ut över sidolinjen och bidrar till ett smidigare spel.

Målet är tre meter brett och två meter högt.

Bollen

Bollen som används innehåller bjällror som ger ifrån sig ljud när den rullar och är i rörelse, vilket hjälper spelarna att lokalisera den. Spelarna får inte hålla bollen stilla vid sina fötter i mer än 4 sekunder.

Eftersom spelarna förlitar sig på sin hörsel för att lokalisera bollen måste publiken vara tyst när bollen är i spel. Firande och jubel får ske vid mål eller när bollen är ur spel.

 

Recensioner

60972