Fallskärm 1,75 m

3-6 personer

Varunr:2301
349 SEK ink. mva.
279 SEK eks. mva.
279 SEK Exkl. moms
349 SEK Inkl. moms
349 SEK sis.alv.
279 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
20+ i lager
Välj varianter ...

Fallskärm av hög kvalitet.

 

 • 15 cm hål i mitten.
 • Handtag.
 • Förvaringspåse medföljer.
 • Ett års garanti vid normalt användande.
 • Instruktioner medföljer.
 • Blandade färger
 • Material: nylon (Astol-väv) med dubbla sömmar.


Vi rekommenderar:

 • 1 till 2 meter från 3-6 personer
 • 3,5 meter från 7-14 personer
 • 5 meter från 10-18 personer
 • 6 meter från 12-22 personer
 • 7 meter och större från 15-30 personer

      

Fallskärmslekar:

Kommunikation - Samarbete - Teamwork
Fallskärmslek är utgångspunkt för många gruppaktiviteter som är användbara för barns motoriska utveckling. Lekarna utvecklar sociala relationer, integration i gruppen och personlig utveckling inom gruppen. Fallskärmslek är roligt, annorlunda och spännande för många barn. Lätt att använda både utomhus och inomhus. Ett pedagogiskt verktyg som möjliggör en mängd olika aktiviteter.

1. Utforska skärmen!
Börja med att barnen tar tag i kanterna längst ut i fallskärmen och låt dem själva utforska hur en fallskärm beter sig. Låt dem känna, skaka och försiktigt skapa vackra vågor och dalar. Sakta först, och sedan snabbare och snabbare ...

2. Spänn skärmen!
Be barnen sprida sig jämnt runt fallskärmen och hålla den stadigt med två händer. Varje barn ska sedan långsamt dra mer och mer i fallskärmen så att det blir spänt och tätt. Håll så här ett tag ...

3. Lyfta upp och ner!
Barnen står med ansiktet mot fallskärmen och håller den med båda händerna. Utan att röra fötterna, kan de t.ex lyft upp, ner, åt sidan, höger, vänster, etc. Hjälper till att lära sig skillnader i riktningar och förbättrar balans.

4. Bubblan / iglon!
Barnen är böjda mot fallskärmen. Håll fallskärmen i handtagen med två händer. Räkna 1,2,3 och på 3 hoppar alla barn upp samtidigt med händerna i luften. Fallskärmen fylls med luft och skapar en stor bubbla som långsamt faller ner igen. När fallskärmen är fylld med luft över barnen kan de glida under den. Låt fallskärmen långsamt falla över barnens huvuden.

5. Hålla bollen!
Med mjukboll / skumboll / annan boll
Barnen står upprätt mot fallskärmen och håller den med båda händerna. Lägg på bollen och barnen kan rulla och studsa den över fallskärmen utan att den faller ner. Med fler bollar ökar svårigheten.

6. Fallskärmsgolf
Helst med golfboll går även bra med annan mindre boll
Barnen står upprätt mot fallskärmen och håller den med båda händerna. Lägg på bollen och barnen kan genom att föra skärmen snabbt uppåt så att golfbollen skjuts upp i luften. Därefter skall de som håller i skärmen försöka rikta in hålet så att bollen går däri.. Räkna antal försök. När bollen gått i hål så hämtar caddien bollen och man påbörjar hål nr 2. För scorecort.

7. Upp i skyn!
Utomhus med mjukboll / skumboll / annan boll Barnen står böjda över fallskärmen och håller handtagen med båda händerna. Placera en boll i mitten. Räkna 1,2,3 och på 3 skjuter barnen samtidigt upp med händerna i luften och försöker få bollen så högt som möjligt.

8. Skatten!
Låt barnen göra vågor med skärmen och låt ett barn i taget gå in och hämta en skatt i boxen som du placerat i mitten på marken

9. Jage!
Spänn upp skärmen högt över era huvuden och ropa sedan ett namn som måste förflytta sig till andra sidan under skärmen före den kommer ner igen.

10. Bytt är bytt!
Spänn upp skärmen högt över era huvuden och ropa sedan två namn som måste byta handtag med varandra före skärmen kommer ner igen. (Alternativ är att ge barnen siffror från t ex. 1- 4, ropa därefter ut siffran som skall byta plats)

11. Hej hej!
Spänn upp skärmen högt över era huvuden och ropa sedan två namn som måste springa in till mitten av skärmen och hälsa på varandra. Därefter springer de tillbaks till sin plats före skärmen kommer ner igen. (Alternativ är att ge barnen siffror från t ex. 1- 4, ropa därefter ut siffran som skall hälsa)

12. Fruktsallad!
Dela ut fruktnamn till alla. Spänn upp skärmen högt över era huvuden och ropa sedan ut frukerna som måste byta handtag med varandra före skärmen kommer ner igen. När ledaren ropar fruktsallad måste alla byta plats under skärmen.

13. Virvelvinden!
Låt barnen hålla i fallskärmen med en hand. Den andra handen rakt ut. Sätt på musik – så länge musiken är på så springer barnen runt åt samma håll. När musiken stannar så stannar virvelvinden
osv.

14. Katt och råtta!
Alla håller skärmen i midjehöjd. En utses till råtta som håller sig under skärmen. En utses till katt som skall försöka fånga musen. De övriga försöker skydda musen genom att vinkla skärmen upp och ner.

15. Hos frisören!
Alla håller skärmen i midjehöjd. Ett barn går till frisören och sätter sig på marken i mitten. De övriga låter skärmen gnida på huvudet på den i mitten. Ju mer man gnider desto mer kommer håret att resa sig på den i mitten då deltagarna höjer upp skärmen då det är " färdigklippt.

16. Popcorn!
Med mjukbollar / skumbollar / andra bollar, ärtpåsar mm
Barnen står upprätt mot fallskärmen och håller den med båda händerna. Lägg på alla bollar saker (majskornen) på skärmen och sätt på plattan. Ju längre tiden går ju mer börjar sakerna på skärmen att röra sig. Till slut så poppar det överallt ( nu måste alla se till att få skärmen att röra sig så mycket som möjligt genom att föra handtagen upp och ner och åt sidorna).

17. Popcorn med lag!
Dela in i två lag- Det ena poppar över popcorn (bollar mm) ut från skärmen- det andra laget måste lägga tillbaka popcornen i grytan så fort de kan.

18. Rulla boll!
Med stor mjukboll / skumboll / annan boll
Barnen står upprätt mot fallskärmen och håller den med båda händerna. Lägg på bollen och barnen skall försöka rulla runt bollen längs ytterkanten.

19. Rulla bollen till en vän!
Med stor mjukboll / skumboll / annan boll
Barnen står upprätt mot fallskärmen och håller den med båda händerna. Lägg på bollen och barnen skall försöka rulla bollen till en av deltagarna genom att samarbeta.

20. Ormarna!
Barnen står upprätt mot fallskärmen och håller den med båda händerna. Lägg några hopprep på skärmen och försök att få av ormarna så fort som möjligt.

 

Artiklar

Recensioner

31086