KIN-BALL (R) Superpaket

Komplett för både inne och uteaktivitet

Varunr:140406
15 191 SEKOrdinarie pris
12 153 SEK ink. mva.
9 722 SEK eks. mva.
9 722 SEK Exkl. moms
12 153 SEK Inkl. moms
12 153 SEK sis.alv.
9 722 SEK ilman alv.
Antal: (Set ):
-+
Förväntas i lager (2024-08-16)
OMNIKIN® är en serie bollar speciellt framtagna för att passa bl a i skolan.

Föreställ dig en gigantisk boll men ändå lätt som en fjäder. KIN–BALL® är en unik boll som upp- och utmanar till aktivitet och rörelse hos alla deltagare. Alla kan känna sig delaktiga i spelet  / aktiviteterna trots olika nivå. Teamwork, taktik och laganda samt mycket rörelse med och utan boll är viktiga beståndsdelar i spelet. Studier visar att en spelare i KIN-BALL® rör sig mer än en spelare i fotboll.  Bollarna går att använda till en mängd andra olika aktiviteter samt spel och tävling. En perfekt skolaktivitet.

KIN-BALL® har på de senaste åren blivit en av de absolut populäraste sporterna/aktiviteterna i skolan. Aktiviteterna samt spelet uppskattas av alla åldrar i grundskola, särskola samt gymnasium. Även de elever som normalt sett inte gillar "bollsporter" deltar med stor entusiasm i aktiviteterna.

Bollen består av ett ytterhölje i tålig canvas i nylon som håller i många år. Innerhöljet är en gummiblåsa som går att byta ut på ett mycket enkelt sätt.

Bollarna är lite större, lite långsammare och lite mjukare än vanliga traditionella bollar. OMNIKIN® bollar består av ett ytterhölje i mycket tålig canvas samt ett innerhölje av latex/gummi. Delarna är separerade så att du ka byta ut innerblåsan om den av någon anledning gått söder. Innerblåsan byts enkelt genom den lilla förslutbara öppningen i ytterhöljet. Ytterhöljet på bollarna är mycket hållbart och du har tre års garanti på sömmarna. Bollarna går alldeles utmärkt att använda både inom och utomhus. Tål vatten och fukt. Ytterhöljet går dessutom att tvätta i maskin på låg temperatur.

"Det var fruktansvärt kul "
"Detta var det roligaste jag gjort på länge"
"Klockrent. Vilken skolsport!"Aktiviteterna med bollen är väldigt kul och det passar våra elever mkt bra eftersom det bygger på samarbete och alla känner sig delaktiga. I tex innebandy och fotboll blir det lätt så att några elever blir stillastående under spelet men i KIN-BALL® är alla elever i rörelse under spelet. Lekarna till bollen använder vi oss också ofta av." Anette Jingblad på Sturegymnasiet i Halmstad 

  

Detta Superspelset består av OMNIKINS officiella produkter och används både för lek och aktivitet samt spel på både motions samt tävlingsnivå. 

  • 1 st. KIN-BALL Spelboll Svart - 122 cm
  • 1 st. KIN-BALL Spelboll Rosa - 122 cm
  • 1 st. KIN-BALL Uteboll Blå- 102 cm
  • 1 st. KIN-BALL poängtavla för tre st. lag 
  • 1 st. Elektrisk kompressor pump til KIN-BALL
  • 1 st. extra blåsa till KIN- BALL 122 cm
  • 12 st KIN-BALL västar i de officella färgerna 

Historien bakom KIN-BALL

På 80-talet så jobbade en Kanadensisk idrottslärare med de traditionella bollsporterna och såg då ledsna inaktiva elever i princip under en hel lektion. Ungdomar skall ha kul på idrotten, tänkte han och började fundera på hur han skulle få alla elever i gruppen aktiva och glada. Under ett besök på en rockkonsert, där stora bollar svavade runt ovanpå publikhavets händer, såg han hur mycket ungdomarna skrattade när de nuddade och puttade på dessa stora bollar. Han tog med sig den upplevelsen och plötsligt en dag hade spelet KIN-BALL® växt fram. Idag utövas KIN-BALL® sporten av miljoner människor världen över. Bara i Kanada finns det 15 000 registrerade spelare. På VM i KIN-BALL 2015 satt det tusentals på läktarna och hejade fram Japan som segrare.

 

Tips för Omnikin-bollar med standardblåsa ( den vita ) med stor öppning (Kin-ball & Six-ball)
För att stänga "öppningen på blåsan" är detta det bästa sättet att göra det på:


1. Blås upp bollen så att den blir helt hård och det inte finns några rynkor på ytterhöljet. När sista rynkan är borta och höljet är som ett trumskinn är det färdigpumpat. (Du kan inte spränga blåsan med hjälp av pumpen så var inte rädd för att pumpa hårt)
2. Håll pipen med en hand medan du snurrar bollen runt sin egen axel 5-6 gånger
3. stoppa in den vridna pipen"knuten" som uppstår när du snurrat. Var försiktig med vassa naglar!

Se även videon som ligger uppe till vänster bland bilderna på blåsan. 

 

Om bollen inte används på länge rekommenderar vi att du strör ett litet lager talkpulver inuti bollen / utanför blåsan. Detta hjälper till att bibehålla blåsans elasticitet och därmed lever blåsan lite längre.

 

Recensioner