KIN-BALL® - spelboll rosa

Varunr:140402
3 369 SEK ink. mva.
2 695 SEK eks. mva.
2 695 SEK Exkl. moms
3 369 SEK Inkl. moms
3 369 SEK sis.alv.
2 695 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
20+ i lager

Föreställ dig en boll som är gigantisk men ändå lätt som en fjäder. KIN–BALL® spelboll är en unik boll som upp- och utmanar till aktivitet och rörelse hos alla deltagare på planen. Alla kan vara med i spelet och alla känner sig delaktiga trots olika nivå. Teamwork, taktik och laganda samt mycket rörelse med och utan boll är viktiga delar i spelet. Studier visar att en spelare i KIN-BALL® rör sig mer än en spelare i fotboll. Alltså även en konditionssport! Bollarna går att använda till en mängd andra olika aktiviteter, spel och övningar. Kort sagt - en perfekt skolaktivitet.  

 

Beskrivning:

  • 1 st KIN-BALL® spelboll Rosa
  • 1,22 m i diameter
  • vikt 997 g
  • Två st innerblåsor (Varunummer: 140398) medföljer samt lagningslapp
  • 3 års garanti på ytterhöljet! 


KIN-BALL® har på de senaste åren blivit en av de absolut populäraste sporterna/aktiviteterna i skolan. Uppskattas av alla åldrar i grundskola, särskola samt gymnasium. Även de elever som normalt sett inte gillar bollsporter deltar med stor entusiasm i KIN-BALL® aktiviteter.
I Canada är sporten störst, med 1000 tals registrerade spelare enbart i Quebec.Bollen består av ett ytterhölje i tålig canvas i nylon som håller i många år. Innerhöljet är en gummiblåsa som går att byta ut på ett mycket enkelt sätt.   

 

Bollen går att använda både inne och ute.
Bollen är 1,2m i diameter. Finns i färgerna svart och rosa. I priset ingår ytterhöljet samt 2 st utbytbara innerblåsor.

 

Aktiviteterna med bollen är väldigt kul och det passar våra elever mkt bra eftersom det bygger på samarbete och alla känner sig delaktiga. I tex innebandy och fotboll blir det lätt så att några elever blir stillastående under spelet men i KIN-BALL® är alla elever i rörelse under spelet. Lekarna till bollen använder vi oss också ofta av.
Anette Jingblad på Sturegymnasiet i Halmstad

 

Tips för Omnikin-bollar med standardblåsa ( den vita ) med stor öppning (Kin-ball & Six-ball)

Använd en pump som ger mycket luft. Tex varunummer: 140396 eller en madrasspump. Annars tar det väldigt lång tid att pumpa upp bollen.
För att stänga "öppningen på blåsan" är detta det bästa sättet att göra det på:


1. Blås upp bollen så att den blir helt hård och det inte finns några rynkor på ytterhöljet. När sista rynkan är borta och höljet är som ett trumskinn är det färdigpumpat. (Du kan inte spränga blåsan med hjälp av pumpen så var inte rädd för att pumpa hårt)
2. Håll pipen med en hand medan du snurrar bollen runt sin egen axel 5-6 gånger
3. stoppa in den vridna pipen"knuten" som uppstår när du snurrat. Var försiktig med vassa naglar!

Se även videon som ligger uppe till vänster bland bilderna på blåsan. 

 

Om bollen inte används på länge rekommenderar vi att du strör ett litet lager talkpulver inuti bollen / utanför blåsan. Detta hjälper till att bibehålla blåsans elasticitet och därmed lever blåsan lite längre.

Recensioner