Gymnic Fit Ball 75 cm

Pilatesboll fri från latex

Varunr:95-07
Storlek
369 SEK ink. mva.
295 SEK eks. mva.
295 SEK Exkl. moms
369 SEK Inkl. moms
369 SEK sis.alv.
295 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
12 i lager
Välj varianter ...

Fit Ball från Gymnic är den originala träningsbollen. Den har hög kvalitet och tål belastning på 300 kg. Dessa bollarna innehåller inte latex och har anti-burst funktion. Det vill säga att om det går hål på bollen så exploderar den inte, utan luften pyser sakta kontrollerat ut.

 • Färg: Pärlvit
 • Välj diameter: 55 cm, 65 cm eller 75 cm
 • Max belastning: 120 kg
  - bollarna har blivit testade med 300 kg vikt.
 • Godkänt: EU medical device CLASS I 
 • Material: PVC (vinyl) av hög kvalitet i samsvar med REACH-föreskriften
  - latexfri med anti-burst
 • Det följer med ett litet instruktionshäfte

 

 

Personlängd – Rekommenderar storlek

 • 150-165 cm - Boll str: 55 cm 
 • 160-180 cm - Boll str: 65 cm 
 • 180-190 cm - Boll str: 75 cm    

OBS: Det är viktigt att bollen inte fylls upp med mer luft än till rekommenderad diameter, syns på loggan på bollen. Den kan med fördel fyllas upp med lite mindre luft.

 

Stora träningsbollar har många användningsområden. Den kan användas som sittboll, träningsboll, gymnastikboll, terapiboll, lekboll, pilatesboll, yogaboll osv. Dessa bollar är ett billigt och allsidigt träningsverktyg. Den kan enkelt tömmas på luft när den ska stuvas undan eller när du vill ha med dig den på resa.

 

 

Använd bollen som sittboll
 Många har bytt ut kontorsstolen med en boll för att förebygga ryggsmärtor. Använder du en sittboll så arbetar kärnmuskulaturen för att bibehålla balansen. Detta ger ökad styrka i rygg och mage och en bättre hållning. Det är även skolor som bytt ut stolarna i klassrummen med bollar. Det gör att eleverna sitter lugnare och samtidigt tränar de balans, rygg och mage. Ska bollen användas som sittboll är det bra att kolla vilken storlek som passar din längd. Bollen bör ha tillräckligt med luft så att den är fast nog att sitta på samtidigt som du har 90 graders vinkel på benen.

Se tillbehör för produkter som hindrar bollen att rulla bort när den används som sittboll och överdrag för bästa komfort.

 

Använd bollen som fitness-, pilates-, yoga och träningsboll  
Bollarna används till träning och det är bara fantasin som sätter stop för det de oändliga övningarna du kan använda en boll till. Bollen kan användas hemma i vardagsrummet som i gymmet. Bollen kan kastas, studsas, rullas och lyftas och ger garanterat många roliga ögonblick och tillföra gott humör till träningen.
Köp gärna en DVD eller bok som ger dig tips till övningar på din nivå.

 

Använd bollen som terapiboll
Terapibollen är ostabil i förhållande till annan träningsutrustning och det krävs balans till det du ska använda bollen till. Och för att hålla balansen krävs andra stabiliserade muskler än de du använder vanligvis. Genom att använda dessa djupliggande musklerna förhindrar du vanliga skador i rygg, skuldran, ankeln och knän.

Recensioner

9630