KIN-BALL paket för utomhusbruk

2 st. Bollar | Pump | Extrablåsa

Varunr:140404-2
7 293 SEKOrdinarie pris
5 834 SEK ink. mva.
4 667 SEK eks. mva.
4 667 SEK Exkl. moms
5 834 SEK Inkl. moms
5 834 SEK sis.alv.
4 667 SEK ilman alv.
Antal: (Set ):
-+
Förväntas i lager (2024-08-16)

Lekpaket med 2 stora lätta KIN-BALL (R) bollar, pump och innerblåsa. Paketet fungerar bra att användas utomhus på vintern.

Utebollen är lite mindre än innebollen. Detta gör att den inte blir lika vindkänslig som innebollen. Kanvasen (tyget) på utebollen är också kraftigare. Detta gör att du kan spela på både grus och asfalt med utebollen. Täck dock ventilöppningen med en bit tejp när du använder den på grus för att förhindra vassa gruskorn att komma i kontakt med innerblåsan!


Föreställ dig en boll som är gigantisk men ändå lätt som en fjäder. KIN–BALL® spelboll är en unik boll som upp- och utmanar till aktivitet och rörelse hos alla deltagare på planen. Alla kan vara med i spelet och alla känner sig delaktiga trots olika nivå. Teamwork, taktik och laganda samt mycket rörelse med och utan boll är viktiga delar i spelet. Studier visar att en spelare i KIN-BALL® rör sig mer än en spelare i fotboll. Alltså även en konditionssport! Bollarna går att använda till en mängd andra olika aktiviteter, spel och övningar. Kort sagt - en perfekt skolaktivitet.
KIN-BALL® har på de senaste åren blivit en av de absolut populäraste sporterna/aktiviteterna i skolan. Uppskattas av alla åldrar i grundskola, särskola samt gymnasium. Även de elever som normalt sett inte gillar bollsporter deltar med stor entusiasm i KIN-BALL® aktiviteter.
I Canada är sporten störst, med 1000 tals registrerade spelare enbart i Quebec.

Bollen består av ett ytterhölje i tålig canvas i nylon som håller i många år. Innerhöljet är en gummiblåsa som går att byta ut på ett mycket enkelt sätt. Bollen går att använda både inne och ute.
Bollen är 1,2m i diameter. Finns i färgen blå.
3 års garanti på ytterhöljet!


Några av alla positiva lärarkommentarer på våra workshops:
Det var fruktansvärt kul
Detta var det roligaste jag gjort på länge
Klockrent. Vilken skolsport!Aktiviteterna med bollen är väldigt kul och det passar våra elever mkt bra eftersom det bygger på samarbete och alla känner sig delaktiga. I tex innebandy och fotboll blir det lätt så att några elever blir stillastående under spelet men i KIN-BALL® är alla elever i rörelse under spelet. Lekarna till bollen använder vi oss också ofta av.
Anette Jingblad på Sturegymnasiet i Halmstad
Produktinformation:

  • 2 st utomhus KIN-BALL - 102 cm  (40 inch) 
  • Färg: Blå
  • 1 st extrablåsa
  • 1 st Pump till KIN-BALL

 

  

 


 
 
 
Underhåll av Omnikin®bollar:
Vid utomhusbruk är det väldigt viktig att skyddet av tyg viks över hålet så att det inte kan komma in småsten i blåsan. Var också väldigt försiktiga med skarpa naglar direkt mot blåsan. Kom ihåg att blåsa upp bollen så hårt ni kan före den knyts, så att det blir nog med luft i den. Kin-ball kan även spelas på vintern. Fyll på med luft då det behövs. 

 

Artiklar

Recensioner