Disc FW Driver Champion Leopard 173-175g Fairway driver till frisbeegolf

Disc FW Driver Champion Leopard 173-175g

Fairway driver till frisbeegolf

Varunr:S45905092
229 SEK ink. mva.
183 SEK eks. mva.
183 SEK Exkl. moms
229 SEK Inkl. moms
229 SEK sis.alv.
183 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
20+ i lager

Disc FW Driver Champion Leopard är ett utmärkt val som den första fairway-föraren i väskan. Användbar för långa raka kast, hyzerkas, anhyzere och rullar.

 Leopard har ett utmärkt glid och är lätt att kasta rakt och långt, vilket gör den särskilt lämplig för nya spelare. De mer erfarna spelarna kommer att uppskatta Leoparden som en omsättningsskiva, finessförare på smala fairways och som en roll du kan lita på.

 

 

Flight Rating:

  • Speed 6
  • Glide 5
  • Turn -2
  • Fade 1

 

 

Produktinformation
•1 del
• Blandade färger
• Vikt: 173-175 g
Fairwayförare ger trygghet i dragfältet
• Rekommenderad användning:
- Rakt kast
- Anhyzer
- Roller

 

Champion plast:

Detta är en högkvalitativ plast som ger överlägsen hållbarhet och pålitlig prestanda. Discarna i Champion-plast är ofta mer stabila och är ett bra val för kraftkastare, och de behåller sina flygegenskaper längre än DX- och Pro-plast.

 

 

Discgolf eller frisbeegolf som många i Sverige säger, är en sport som påminner mycket om vanlig golf, men man använder en frisbee eller disc i stället för golfboll, och korgar i stället för hål. Banan består oftast av 9 eller 18 korgar och det gäller att träffa korgen på minst antal kast. Efter första kastet går man bort och kastar vidare från positionen discen ligger. Detta fortsätter tills discen ligger i korgen. 
Discarna (frisbeena) som används i frisbeegolf skiljer sig från vanliga frisbees. Discarna är mindre i storlek och lite annorlunda designade så att de får en optimal flykt genom luften oberoende av vindförhållandena. Discarna som används har olika egenskaper beroende på vilket kast du vill göra (drag åt höger eller drag åt vänster) eller hur långt eller kort du behöver kasta. De flesta discar har en vikt mellan 160-180 gram, och delas in i tre kategorier.

  • Putter används när man är nära korg och behöver ett precisionskast. 
  • Midrange är som namnet säger, ett mellanting mellan putter och driver. Detta är den vanligaste frisbeen att spela med. Är man en nybörjare så kan det vara en idé att starta med midrangefrisbeen och sedan gå över till andra varianter, allt eftersom man blir mer erfaren.
  • Drivern använder man vid långa kast där precisionen inte är lika viktig som när du är närmare korgen.

 

Innanför dessa tre kategorierna är det stora skillnader på discarna, t ex några är gjorda för blåsiga förhållanden och några när det är vindstilla. När man spelar frisbeegolf är det tillåtet att ta med sig hur många discar du önskar och byta disc när du vill. 

 

Artiklar

Recensioner