Discgolf Korg Innova DISCatcher Pro 28 Permanent frisbeegolfkorg m/bergsfäste Discgolf Korg Innova DISCatcher Pro 28 Permanent frisbeegolfkorg m/bergsfäste Discgolf Korg Innova DISCatcher Pro 28 Permanent frisbeegolfkorg m/bergsfäste

Discgolf Korg Innova DISCatcher Pro 28

Permanent frisbeegolfkorg m/bergsfäste

Varunr:221153S
7 999 SEK ink. mva.
6 399 SEK eks. mva.
6 399 SEK Exkl. moms
7 999 SEK Inkl. moms
7 999 SEK sis.alv.
6 399 SEK ilman alv.
Antal: (Set ):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
Förväntas i lager (2024-08-01)

Korgen är den viktigaste delen på en frisbeegolfbana. Denna korg är framtagen efter många års erfarenhet av frisbeegolf. Inom de senaste åren har DisCatcheren installerats på över 3000 frisbeegolfhål över hela Europa. 
DisCatcher har snabbt blivit världens mest använda korg. Denna mycket synliga korg har allt det som krävs av en kvalitetskorg i det absoluta toppskiktet. DisCatcheren tål dessutom det nordiska klimatet. 

 • Fjellfeste 30 x 30 cm
  - 4 x 10mm hull til bolter

 

Produktinformation:

 • Den gula överdelen av korgen syns mycket väl i alla typer av förhållanden
 • Officiell, PDGA (Professional Disc Golf Association) godkänd korg
 • 28 kättingar, vilket fångar upp discarna mycket bra
 • Korgens överdel är galvaniserade och pulverlackerade
 • Alla metalldelar är galvaniserade för bästa rostbeständighet
 • Flaggfäste på toppen
 • Med bergsfäste
 • 10 års garanti på stålkonstruktionen

 

 

Discgolf eller frisbeegolf som många i Sverige säger, är en sport som påminner mycket om vanlig golf, men man använder en frisbee eller disc i stället för golfboll, och korgar i stället för hål. Banan består oftast av 9 eller 18 korgar och det gäller att träffa korgen på minst antal kast. Efter första kastet går man bort och kastar vidare från positionen discen ligger. Detta fortsätter tills discen ligger i korgen. 
Discarna (frisbeena) som används i frisbeegolf skiljer sig från vanliga frisbees. Discarna är mindre i storlek och lite annorlunda designade så att de får en optimal flykt genom luften oberoende av vindförhållandena. Discarna som används har olika egenskaper beroende på vilket kast du vill göra (drag åt höger eller drag åt vänster) eller hur långt eller kort du behöver kasta. De flesta discar har en vikt mellan 160-180 gram, och delas in i tre kategorier.

 • Putter används när man är nära korg och behöver ett precisionskast. 
 • Midrange är som namnet säger, ett mellanting mellan putter och driver. Detta är den vanligaste frisbeen att spela med. Är man en nybörjare så kan det vara en idé att starta med midrangefrisbeen och sedan gå över till andra varianter, allt eftersom man blir mer erfaren.
 • Drivern använder man vid långa kast där precisionen inte är lika viktig som när du är närmare korgen.

 

Innanför dessa tre kategorierna är det stora skillnader på discarna, t ex några är gjorda för blåsiga förhållanden och några när det är vindstilla. När man spelar frisbeegolf är det tillåtet att ta med sig hur många discar du önskar och byta disc när du vill.

 

Artiklar

Recensioner