Kastspel SoftSTAKK Boule med tärningar Kastspel SoftSTAKK Boule med tärningar Kastspel SoftSTAKK Boule med tärningar

Kastspel SoftSTAKK

Boule med tärningar

Varunr:3452703
699 SEK ink. mva.
559 SEK eks. mva.
559 SEK Exkl. moms
699 SEK Inkl. moms
699 SEK sis.alv.
559 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
20+ på fjärrlager. Förväntad leveranstid 14 dagar

SoftSTAKK är ett nytt inomhuskastspel från two46, som passar för barn från 6 år och uppåt. Ett spel som är en modifiering av boule och boccia. Man spelar med stora tärningar istället för kulor. Det gäller att kasta sin tärning så nära målet STAKK som möjligt. Den som har tärningen närmast får låta den ligga kvar och de andra tärningarna måste tas tillbaka för att kastas igen. Runda efter runda kommer tornet att växa, men det är lätt hänt att någon lyckas välta det med ett kast.

 

  • För 2-8 spelare
  • Roligt kastspel att ha hemma eller på lågstadiet

 

Produktdetaljer:

  • Material: överdrag på tärning 100% bomull
  • Fyllning i tärning: plastgranulat från återvunna PET-flaskor
  • Ålder: Från 6 år+
  • Kommer med praktisk förvaringspåse och måttband

 

Regler:

Hur spelar man spelet?
Från startlinjen tar de två lagen (1-4 spelare var) varsin tur att försöka kasta sina STAKKs så nära den röda mål-STAKKen som möjligt. Efter att alla STAKKs har kastats får spelaren vars STAKK är närmast mål-STAKKen använda den här STAKKen för att bygga en torn på den röda mål-STAKKen. En guide för hur man bygger tornet finns på den sista sidan av denna manual. Alla återstående STAKKs plockas upp och en ny omgång av kast börjar. Den startas av det laget som har fler STAKKs kvar att kasta. Vid oavgjort (t.ex. varje lag har två STAKKs kvar), börjar det lag som inte kunde placera en STAKK på tornet under föregående omgång.

Under spelet kan det hända att ett lag välter tornet (den röda mål-STAKKen plus åtminstone en ytterligare STAKK). I så fall avslutas den nuvarande omgången av kast omedelbart. Alla gula och turkosa kast-STAKKs samlas in. Endast den röda mål-STAKKen förblir på sin ursprungliga position. En ny omgång av kast börjar. Den startas av det laget som välte tornet.

Spelets början:
Vad händer om tornet kollapsar?
FÖRSIKTIGHET: Varje lag får bara välta tornet EN gång per spelomgång. Om ett lag välter tornet för andra gången inom en spelomgång förlorar laget den här spelomgången omedelbart. Det andra laget får en poäng.
Tips: Naturligtvis kan du om du ligger efter med flit välta tornet med ett noggrant riktat kast (men bara en gång per omgång).
Spelets slut:
Ett lag har vunnit en spelomgång så snart det har staplat alla sina STAKKs i tornet eller så snart det andra laget har välte tornet för andra gången under en spelomgång. Det vinnande laget får en poäng. Ett spel kan spelas tills ett lag når 3, 5 eller 7 poäng.
En variant av spelet är att vinnaren av en kastomgång får stapla alla de STAKKs på tornet som är närmare mål-STAKKen än motståndarens bästa eller nästa STAKK.
Exempel: Efter en omgång av kast är tre tärningar från lag "Gult" närmare mål-STAKKen än den bästa tärningen från lag "Turkos". Detta skulle innebära att lag "Gult" kan stapla alla tre tärningarna på tornet. Med denna modifikation blir spelet taktiskt mer krävande.
*Namnet på spelet STAKK härstammar från "stack" (stapla).

 

Artiklar

Recensioner