KIN-BALL Utomhusboll för barn 84 cm

Träningsboll för KIN-BALL

Varunr:2729901
2 699 SEK ink. mva.
2 159 SEK eks. mva.
2 159 SEK Exkl. moms
2 699 SEK Inkl. moms
2 699 SEK sis.alv.
2 159 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
10 på fjärrlager. Förväntad leveranstid 11 dagar

KIN-BALL träningsboll är en lite mindre boll som kan användas till KI-BALL spel för de lite yngre barnen. Bollen passar också mycket bra för användning utomhus även vintertid. Denna boll är mindre än den officiella Kin-bollen och kommer därför inte lätt att blåsas bort av vinden. Den passar därför utmärkt att leka och vara aktiv ute även på vintern. KIN-BALL® är en sport som får upp pulsen och skratten. Spelet har få och enkla regler som säkerställer att alla spelare är inkluderade och aktiva oavsett deras idrottserfarenhet.
Så varför inte ta din idrottslektion utomhus?

KIN-BALL® är ett spel som har utvecklats för att aktivera alla deltagare. Ett spel som handlar om samarbete, inkludering och fair play. Det finns 3 lag på planen, med 4 spelare i varje lag. KIN-BALL® utvecklades av Mario Demers i Kanada och har nu spelare över hela världen. Sporten är särskilt utbredd i skolor.

 

KIN-BALL® har en diameter på 84 cm, är mycket lätt och har en måttlig hastighet genom luften. För att bollen ska bli så stor och lätt har den inte den traditionella bollblåsan utan en tunn latexblåsa och ett väldigt rejält nylonöverdrag. Blåsan har en stor öppning som stängs när bollen är full. Det gör att det går väldigt snabbt att både fylla och tömma bollen så att den kan förvaras utan luft för att spara plats. Vi har även latexfria blåsor för Kin-Ball.

 

 

Produktinformation
• Diameter: 84 cm (33 tum)
• Färg: Röd
• Material: Nylonöverdrag
• Två st innerblåsor medföljer


 


Underhåll av Omnikin®-bollar.
För utomhusbruk är det mycket viktigt att ytterhäljet viks över hålet så att småsten inte kan komma in i blåsan. Var också mycket försiktig med vassa naglar direkt mot blåsan. Tänk också på att blåsa upp bollen så hårt du kan  innan du knyter den, så att det blir tillräckligt med luft i den. Om du skall vara utomhus blås upp bollen med utomhusluft. Blåser du upp bollen med innomhusluft och därefter tar ut den till en kallare utomhustemperatur, kommer luften i bollen att sjunka ihop och således kommer bollen att sjunka ihop. Rekommendationerna från tillverkaren är att de töms helt mellan varje användning för att förlänga livslängden på blåsan. Om bollen inte ska användas under en längre tid rekommenderar vi att du strör ett litet lager talk inuti bollen/utanför blåsan. Detta hjälper till att bibehålla elasticiteten i blåsan och därmed lever blåsan lite längre. Kin-ball kan spelas på vintern också. Fyll på med luft vid behov.

 

Kin-bollen kan även användas för otaliga roliga lekar i gymmet. Se youtube-klipp.

Recensioner