338352

Klätterrep Tendon Smart lite ST

9,8 mm | 50 m | grön

Varunr:248144
1 349 SEK ink. mva.
1 079 SEK eks. mva.
1 079 SEK Exkl. moms
1 349 SEK Inkl. moms
1 349 SEK sis.alv.
1 079 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
Beställningsvara. 14 dagar (estimat)

Tendon Smart en bra allrounder, oavsett om du klättrar på inomhusväggar eller ute i terängen. Repet har bra hållbarhet vad gäller diametern och är fortfarande så tjockt att det ger dig bra friktion i repbromsen. Prisvärt rep som ändå inte kompromissar med säkerhet och kvalitet. Bra hantering och en diameter som gör den väl lämpad för mindre erfarna klättrare.
Användning: Sportklättring inomhus och utomhus.


• För vem: Nybörjare och klättrare som letar efter ett prisvärt rep och som inte nödvändigtvis behöver alla kvaliteter hos dyrare rep.

 

Produktinformation:
• Diameter: 9,8 mm
• Impregnering: Standard
• Vikt: 64 g/m
• Statisk förlängning: 6 %
• Dynamisk förlängning: 34 %
• UIAA-fodral: 7
• Fångryck: 8,6 kN
• Typ: Enkelrep
• Längder: 35, 50 eller 60 meter

 

Klassificering av rep:

Enkelrep: Kallas även helrep. Används för sig själv, som ett enda rep. Det vanligaste inom sportklättring och inomhusklättring Dubbelrep: Kallas även halvrep. Används alltid i par, men kopplas växelvis till mellanankarna. I replag på tre kan de som följer ledaren klättra på ett enda rep när de är säkrade uppifrån. Knyt ihop genom rappellering, så att det ger dubbel längd i förhållande till enkelrep. Tvillingrep: Bör alltid användas i par, och alltid sammankopplade i mellanankarna som om de vore ett. Möjliggör längre rappellering och är säkrare mot skärsår än ett enda rep. Vissa rep kombinerar flera av dessa certifieringar, så du kan välja att använda de bästa egenskaperna från varje typ av rep.

Impregnering: Tendon har två typer av impregnering:
• Standard: Impregnering appliceras på repet efter att det är klart. Detta ger skydd mot fukt, damm och smuts. Denna impregnering kommer att slitas bort med tiden.
• Komplett sköld: UIAA (International Climbing Federation) har arbetat i nästan 10 år för att hitta en standard för certifiering av repimpregnering.

Den nya standarden är nu på plats och för att tillverkare ska kunna märka ett rep med ett UIAA vattenavvisande medel måste repet klara ett tufft test. Rep som endast har impregnerad strumpa uppfyller inte testets krav och långt ifrån alla helimpregnerade rep klarar testet. Rep märkt med UIAA Vattenavvisande medel är en extra säkerhet för dig som användare, i och med att du får ett rep som verkligen inte drar vatten.

Repen testas genom att de utsätts för lite slitage innan de placeras i vattenbad i 15 minuter. För att klara testet kan repet inte absorbera mer än 5 % av sin ursprungliga vikt. Som jämförelse tar ett obehandlat rep upp cirka 50 % av sin egen vikt och vissa rep som anges som impregnerade kan dra upp till 20-40 % av sin ursprungliga vikt. Alla rep från Tendon som har Complete Shield (CS) impregnering är UIAA vattenavvisande certifierade. Kompakt: Kärnan och strumpan är sammanfogade till en enhet de sista 15 mm i varje ände av repet. Repet kommer alltså inte att delas upp och göra att chansen att strumpan glider mindre.

Mittmärke: Mitten av repet är markerat med en kontrastfärg (har ingen effekt på järnet eller strukturen på repet).

SBS: Varje lina i strumpan vävs separat och inte i par, vilket är det vanligaste. Detta ger lägre friktion (även i repbromsen!), Och strumpan blir mer hållbar.

CE: CE-symbolen försäkrar användaren att produkten överensstämmer med gällande regler och standarder.

UIAA: International Association of Climbers and Mountaineers. Produkter märkta med UIAA-loggan uppfyller förbundets krav på utrustning som ofta är ännu mer krävande än de krav som ställs i CE-standarden.

Recensioner

338352