329653 329653 329653 329653 329653 329653 329653

GaGaNet | Portabelt Gagabollnät

Gaganät för hela klassen | ø10 m

Varunr:245571
2 494 SEK ink. mva.
1 995 SEK eks. mva.
1 995 SEK Exkl. moms
2 494 SEK Inkl. moms
2 494 SEK sis.alv.
1 995 SEK ilman alv.
Antal: (Set ):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
100+ i lager

Ett nytt innovativt sätt att spela Gagaboll på! Sätt upp Gagabollrinken (nätet) på mindre än i minut och kom igång med spelet var du vill bara du har en öppen yta att tillgå.

Observera att nätet på bilden skiljer sig genom att det har en vit ovan och underkant, vilket inte det levererade nätet har. ( Vi jobbar på att ta fram ny produktbild).

Tack vare att du använder deltagarna som stolpar och stöd för nätet gör att du slipper dyra anläggningskostnader och att en permanent Gagarink tar upp plats från andra aktiviteter skolgården. Med det portabla nätet får du alla fördelar med en Gagarink som t ex aktivitet för en hel skolklass på liten yta, men flexibiliteten att kunna spela Gagaboll var som helst och på olika platser på skolgården.

Hur kommer du igång med Gaganätet?
5 st deltagare ställer sig inne i det cirkulära nätet och agerar som stolpar genom att med kroppen spänna ut nätet i en cirkel / pentagon / femhörning.

Resten av deltagarna börjar spela Gagaboll inne i nätet. När en av deltagarna åker ut ur spelet går den deltagaren och byter med en av deltagarna som agerar som stolpe. Spelet fortsätter och därefter byter nästa deltagare som åkt ut plats med stolpe (deltagare) som är på tur att komma in i spelet.

  • Nätet tål alla sorters väderleksförhållanden.
  • Nätet väger inte mer än 1,5 kg.

 

Produktdetaljer:

  • Längd diameter ø 10 m
  • Höjd : 0,8 m
  • Material nät: 4 mm polyester UV beständigt
  • Maskbredd 45 mm

 

Officiella regler från lägerskolor i USA för Gaga Ball

1. Utse en ickespelare som domare. Domaren ansvarar för att lösa tvister och säkerställa rättvist spel.

2. Domaren sätter igång spelet först efter att alla spelare står i Gagarinken och har indikerat att de är redo att starta spelet.

3. En spelare kastar upp bollen i luften och skriker "Ga" vid den första studsen och "Ga" igen vid den andra studsen, och bollen är sedan i spel.

4. Spelare slår bollen enbart med händerna och får inte bära eller kasta bollen - den måste slås med öppen hand eller knytnäve.

5. Varje spelare som berörs av bollen antingen direkt eller av en retur från väggen är "ute" och måste sedan kliva ut ur GaGarinken.

6. Om bollen kommer i kontakt med en spelare eller en spelares kläder under midjan, åker spelaren ut. Om bollen kommer i kontakt med spelaren ovanför midjan är spelaren fortfarande inne.

7. Om bollen går ut från Gagarinken elimineras den sista spelaren som rörde bollen.

8. Om en spelare fångar bollen innan den studsar, elimineras den spelare som hade den senaste kontakten med bollen.

9. När spelaren väl träffar bollen måste hen vänta tills bollen berör någon annan innan hen slår den igen (ingen dubbelberöring).

10. Om det bara finns två spelare kvar får en spelare slå bollen upp till 3 gånger i rad. Bollen "föryngras" genom kontakt med väggen och träffräkningen nollställs.

11. Gagaboll är traditionellt sett är en tävling alla mot alla. Teaming eller parbildning, där du går ihop med någon annan spelare för att få ut en tredje spelare, är ej tillåtet.

12. Teaming eller avsiktlig passning av bollen till andra spelare, är endast tillåtet efter om det har specificerats före spelet startar.

Det finns många varianter av regler, och ni kommer säkert göra era egna skol eller klassregler men kom ihåg att det viktigaste är att ha kul!

 

 

Artiklar

Recensioner

329653