128116 128116 128116 128116 128116

Miniband - Hård 10 st

10 st | Hård | Blå

Varunr:186073-3
Hårdhet
499 SEK ink. mva.
399 SEK eks. mva.
399 SEK Exkl. moms
499 SEK Inkl. moms
499 SEK sis.alv.
399 SEK ilman alv.
Antal: (Set ):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
100+ i lager
Välj varianter ...

Miniband är ett effektivt och allsidigt träningsredskap som kan användas för att öka styrka och stabilitet i både över- och underkropp.

Miniband är idealiskt för övningar där man rör sig från sida till sida, aktivering av musklerna i höft, rumpa och skuldern.

Miniband används ofta av PTs i idrottsspecifik träning och av terapeuter i rehabträning. Träningsbandet kan användas överallt - träingscentret, hemma eller på resa.

Miniband är ägnade till uppvärmning när man vill fokusera på höft- och skulderregionen. Användning tillsammans med andra övningar kan sekvenser med minibands bidra till att aktivera små och stora muskelgrupper samt ge stabilitet och koordination i höft och skulderegionen.

 

Finns i:

  • Lätt - gul
  • Medium - grön
  • Hård - blå

Detta är ett paket med 10 band

Diameter: 29 cm

 

Förslag till övningar (bilde 3 - 6)

Bild 3 - Sidogång

Starta med att sätta träningsbandet runt benen på översidan av knäna eller runt anklarna (tyngre). Stå med höftbredds avstånd mellan benen. Böj dig ned tills du har ca 90 grader i höft och knän. Se till att knäna pekar åt samma håll som tårna. Strama kärnmuskulaturen och rör dig sidlänges, se till att tårna alltid pekar framåt.

Bild 4 - Pil och båge

Håll träningsbandet med rak arm framför dig. Spänn den genom att föra en arm bakåt samtidigt som du roterar lätt överkroppen, till armbågen pekar lätt bakåt. Släpp långsamt tillbaka till utgånsposition.

Bild 5 - Fyrfotstående benlyft med rakt knä

Stå på alla fyra. Sätt träningsbandet runt knäna och sätt det ena knäet ovanpå bandet så att du hindrar bandet från att glida. För det andra benet bakåt till vågrätt postition, samtidigt som du sträcker benet. Sänk tillbaka och gör om med samma ben.

Bild 6 - V-sittande kroppsträck

Sitt på golvet, håll träningsbandet med skulderbredds avstånd. Dra benen upp mot bröstet. Stabilisera mage och korsrygg. Sträck armarna över benen så att bandet kommer på baksidan av låren. Dra benen upp mot brösten igen och ta bandet tillbaka till utgångsposition, samtidigt som du sträcker benen. 

Recensioner

128116