Disc Midrange Mad Mission Mellandistansdisc till frisbeegolf

Disc Midrange Mad Mission

Mellandistansdisc till frisbeegolf

Varunr:S50007803
119 SEK ink. mva.
95 SEK eks. mva.
95 SEK Exkl. moms
119 SEK Inkl. moms
119 SEK sis.alv.
95 SEK ilman alv.
Antal: (St):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
100+ i lager

Mad Mission Midrange är en lågprofildisc som kommer att passa de allra flesta spelare, oavsett nivå. Skivan är stabil med inte för mycket glid, vilket gör den lätt att kontrollera. Den är lätt att greppa runt, även för de med mindre händer.

 

Midrange är ett mellanting mellan putter och driver. Detta är den vanligaste frisbeen att spela med. Om du är nybörjare är det klokt att börja med en medeldistansfrisbee och sedan gå vidare till andra varianter då du får mer erfarenhet av spelet.

 
• Tillförlitlig från utmatningsfält till korg
• Midrange kan du utföra ett antal olika kast med
• Den är något mindre rund i kanterna än en putter

 

Produktinformation:
• PDGA godkänd (godkänd för tävling)
• Maximal vikt: 176 gram
• Flygbetyg: 3/3/0/2
• Plast: Light edition
– Light edition plast är en greppvänlig plast som passar i alla väderförhållanden. Plasten är relativt snabbt.

 

Discgolf eller frisbeegolf som många i Sverige säger, är en sport som påminner mycket om vanlig golf, men man använder en frisbee eller disc i stället för golfboll, och korgar i stället för hål. Banan består oftast av 9 eller 18 korgar och det gäller att träffa korgen på minst antal kast. Efter första kastet går man bort och kastar vidare från positionen discen ligger. Detta fortsätter tills discen ligger i korgen. 
Discarna (frisbeena) som används i frisbeegolf skiljer sig från vanliga frisbees. Discarna är mindre i storlek och lite annorlunda designade så att de får en optimal flykt genom luften oberoende av vindförhållandena. Discarna som används har olika egenskaper beroende på vilket kast du vill göra (drag åt höger eller drag åt vänster) eller hur långt eller kort du behöver kasta. De flesta discar har en vikt mellan 160-180 gram, och delas in i tre kategorier.

  • Putter används när man är nära korg och behöver ett precisionskast. 
  • Midrange är som namnet säger, ett mellanting mellan putter och driver. Detta är den vanligaste frisbeen att spela med. Är man en nybörjare så kan det vara en idé att starta med midrangefrisbeen och sedan gå över till andra varianter, allt eftersom man blir mer erfaren.
  • Drivern använder man vid långa kast där precisionen inte är lika viktig som när du är närmare korgen.

 

Innanför dessa tre kategorierna är det stora skillnader på discarna, t ex några är gjorda för blåsiga förhållanden och några när det är vindstilla. När man spelar frisbeegolf är det tillåtet att ta med sig hur många discar du önskar och byta disc när du vill.

 

Artiklar

Recensioner

327268