Disc Golf Starter set Latitude 64 Komplett set till frisbeegolf

Disc Golf Starter set Latitude 64

Komplett set till frisbeegolf

Varunummer: S12820
299 SEK ink. mva.
239 SEK eks. mva.
239 SEK Exkl. moms
299 SEK Inkl. moms
299 SEK sis.alv.
239 SEK ilman alv.
Antal: (Set ):
-+
KvantumsrabattVolymrabatterMääräalennus
20+ i lager

Disc Golf Set från Latitude 64 ° är ett coolt set för nybörjare och har allt du behöver för dina Disc Golfäventyr. Setet innehåller en Supehero driver, en Pirate midrange och en Zombie putter. Alla tre är valda för att ge dig de perfekta verktygen för att sprida skräck bland dina medtävlare:)

 

Setet innehåller:
• Putter Zombie (SPZ1)
- puttern är långsam men extremt effektiv på korta avstånd.

 
• Midrange Pirate (SPZ2)
- ger dig bra kontroll så att du kommer nära korgen. Denna perfekt balanserade disc kommer att sväva smidigt till korgen.

 
• Driver Superhero (SPZ3
- Designad för att ge maximalt avstånd för spelare med lite mindre erfarenhet.

 

Frisbees som används till frisbeegolf skiljer sig lite från vanliga frisbeer. De är mindre i storlek, detta för att få bättre flyglängd under varierande vindförhållanden. De är tillverkade med olika egenskaper som gör att några flyger långt, några går åt höger eller vänster och några flyger kort med precision. De flesta diskar har en vikt mellan 160-180 gram.

 

Discgolf eller frisbeegolf som många i Sverige säger, är en sport som påminner mycket om vanlig golf, men man använder en frisbee eller disc i stället för golfboll, och korgar i stället för hål. Banan består oftast av 9 eller 18 korgar och det gäller att träffa korgen på minst antal kast. Efter första kastet går man bort och kastar vidare från positionen discen ligger. Detta fortsätter tills discen ligger i korgen. 
Discarna (frisbeena) som används i frisbeegolf skiljer sig från vanliga frisbees. Discarna är mindre i storlek och lite annorlunda designade så att de får en optimal flykt genom luften oberoende av vindförhållandena. Discarna som används har olika egenskaper beroende på vilket kast du vill göra (drag åt höger eller drag åt vänster) eller hur långt eller kort du behöver kasta. De flesta discar har en vikt mellan 160-180 gram, och delas in i tre kategorier.

  • Putter används när man är nära korg och behöver ett precisionskast. 
  • Midrange är som namnet säger, ett mellanting mellan putter och driver. Detta är den vanligaste frisbeen att spela med. Är man en nybörjare så kan det vara en idé att starta med midrangefrisbeen och sedan gå över till andra varianter, allt eftersom man blir mer erfaren.
  • Drivern använder man vid långa kast där precisionen inte är lika viktig som när du är närmare korgen.

 

Innanför dessa tre kategorierna är det stora skillnader på discarna, t ex några är gjorda för blåsiga förhållanden och några när det är vindstilla. När man spelar frisbeegolf är det tillåtet att ta med sig hur många discar du önskar och byta disc när du vill.

Recensioner

327184