306502 306502 306502

Frisbeegolf 3 disc set Guru

Komplett set tlil frisbeegolf

Varunummer: 238826
627 SEK ink. mva.
502 SEK eks. mva.
502 SEK Exkl. moms
627 SEK Inkl. moms
Antal: (Set ):
-+
Kvantumsrabatt!Volymrabatt!Määräalennus!
Beställningsvara (2021-10-08)
BeskrivningTeknisk infoTillbehörAlternativAndra köpte ocksåRecensioner
Beskrivning

Frisbee-Golf Start-set är ett komplett set med diskar till frisbeegolf och består av 1 driver (FW-driver), 1 midrange och 1 putter. Passar fint till nybörjare. Diskarna levereras blandade, är av god kvalitet, och det er av det välkända varumärken som Guru, Latitude64.

 • Driver
  - En Fairway-driver ger trygghet på utkastfältet
  - Den har mycket längde i sig, samtidigt som den er kontrollerbar
 • Midrange (mellandistans)
  - Midrange är lite mindre rund i kanten än en putter
 • Putter
  - Putter är designad speciellt för puttning, inspel och korta utkast
  - Den har lägre hastighet som gör det lättare att beräkna längden på kastet.
  - Puttern är rundare i kanten

 

Discgolf eller frisbeegolf som många i Sverige säger, är en sport som påminner mycket om vanlig golf, men man använder en frisbee eller disc i stället för golfboll, och korgar i stället för hål. Banan består oftast av 9 eller 18 korgar och det gäller att träffa korgen på minst antal kast. Efter första kastet går man bort och kastar vidare från positionen discen ligger. Detta fortsätter tills discen ligger i korgen. 
Discarna (frisbeena) som används i frisbeegolf skiljer sig från vanliga frisbees. Discarna är mindre i storlek och lite annorlunda designade så att de får en optimal flykt genom luften oberoende av vindförhållandena. Discarna som används har olika egenskaper beroende på vilket kast du vill göra (drag åt höger eller drag åt vänster) eller hur långt eller kort du behöver kasta. De flesta discar har en vikt mellan 160-180 gram, och delas in i tre kategorier.

 • Putter används när man är nära korg och behöver ett precisionskast. 
 • Midrange är som namnet säger, ett mellanting mellan putter och driver. Detta är den vanligaste frisbeen att spela med. Är man en nybörjare så kan det vara en idé att starta med midrangefrisbeen och sedan gå över till andra varianter, allt eftersom man blir mer erfaren.
 • Drivern använder man vid långa kast där precisionen inte är lika viktig som när du är närmare korgen.

 

Innanför dessa tre kategorierna är det stora skillnader på discarna, t ex några är gjorda för blåsiga förhållanden och några när det är vindstilla. När man spelar frisbeegolf är det tillåtet att ta med sig hur många discar du önskar och byta disc när du vill.

 

Teknisk info

Produktinformasjon

Kategori Frisbeegolf


Tillbehör
Alternativ
Andra köpte också
Recensioner
306502